Dobry wybór

Klauzula informacycjna dotycząca „RODO” w Rutkowski Development Sp. J.

Klauzula informacyjna

Uprzejmie informujemy, iż dnia 25 maja 2018 r. weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”). W związku z wykonywaniem zadań związanych z bieżącym administrowaniem danymi, realizując obowiązek wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 RODO, informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Rutkowski Development Sp. J. z siedzibą w Ełku, przy ul. Elizy Orzeszkowej 36A lok. 3, tel.: (87) 621-60-60, e-mail: biuro@rutkowskidevelopment.pl.
  2. W spółce Rutkowski Development Sp. J. z siedzibą w Ełku nie powołano inspektora ochrony danych osobowych w rozumieniu rozdziału IV sekcji 4 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie zawartej przez Panią/ Pana umowy bądź wyrażonej zgody.
  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zawartej przez Panią/ Pana umowy bądź realizacji działań prowadzonych na podstawie udzielonej zgody.
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny dla wykonania obowiązków wynikających z umowy oraz przepisów prawa, a także przez okres niezbędny dla interesów prawnych Spółki, a w okresie dłuższym, o ile taki obowiązek wynika z przepisów prawa.
  6. Odbiorcą Pani/ Pana danych osobowych będzie Rutkowski Development Sp. J., a także podmioty współpracujące z tą Spółką, czyli inne podmioty przetwarzające oraz inni administratorzy.
  7. Posiada Pani/Pan następujące uprawnienia dotyczące Pani/Pana danych osobowych:
    • prawo do informacji,
    • prawo dostępu do danych osobowych,
    • prawo do sprostowania lub uzupełnienia niekompletnych danych osobowych,
    • prawo do usunięcia danych osobowych tj. prawo do „bycia zapomnianym”,
    • prawo do ograniczenia przetwarzania,
    • prawo do bycia powiadomionym o sprostowaniu lub usunięciu danych lub o ograniczonym ich przetwarzaniu,
    • prawo do przenoszenia danych osobowych,
    • prawo do sprzeciwu,
    • prawo do tego, by nie podlegać profilowaniu.
  8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy prawa z zakresu ochrony danych osobowych.
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych było dobrowolne.
  10. Brak podania danych będzie skutkowało brakiem możliwości realizacji umowy bądź realizacji działań prowadzonych na podstawie udzielonej zgody.
  11. Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.
  12. Ma Pani/Pan prawo wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych ze względu na szczególną Pani/Pana sytuację.
  13. Ma Pani/Pan prawo wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania.

Kontakt:
Koordynator Bezpieczeństwa Informacji,
telefon: 881 914 990,
e-mail: koordynator@rutkowskidevelopment.pl

Administrator Systemu Informatycznego
telefon: 505 510 672
e-mail: it@rutkowskidevelopment.pl


Klauzula informacycjna dotycząca „RODO” w SOBOLA BIEL I spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.

Klauzula informacyjna

Uprzejmie informujemy, iż dnia 25 maja 2018 r. weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”). W związku z wykonywaniem zadań związanych z bieżącym administrowaniem danymi, realizując obowiązek wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 RODO, informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest SOBOLA BIEL I spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Białymstoku, przy ul. Wrocławskiej 71/1, tel.: (87) 621-60-60, e-mail: biuro@sobolabiel.pl.
  2. SOBOLA BIEL I spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. z siedzibą w Białymstoku nie powołano inspektora ochrony danych osobowych w rozumieniu rozdziału IV sekcji 4 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie zawartej przez Panią/ Pana umowy bądź wyrażonej zgody.
  4. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zawartej przez Panią/ Pana umowy bądź realizacji działań prowadzonych na podstawie udzielonej zgody.
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny dla wykonania obowiązków wynikających z umowy oraz przepisów prawa, a także przez okres niezbędny dla interesów prawnych Spółki, a w okresie dłuższym, o ile taki obowiązek wynika z przepisów prawa.
  6. Odbiorcą Pani/ Pana danych osobowych będzie SOBOLA BIEL I spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k., a także podmioty współpracujące z tą Spółką, czyli inne podmioty przetwarzające oraz inni administratorzy.
  7. Posiada Pani/Pan następujące uprawnienia dotyczące Pani/Pana danych osobowych:
    • prawo do informacji,
    • prawo dostępu do danych osobowych,
    • prawo do sprostowania lub uzupełnienia niekompletnych danych osobowych,
    • prawo do usunięcia danych osobowych tj. prawo do „bycia zapomnianym”,
    • prawo do ograniczenia przetwarzania,
    • prawo do bycia powiadomionym o sprostowaniu lub usunięciu danych lub o ograniczonym ich przetwarzaniu,
    • prawo do przenoszenia danych osobowych,
    • prawo do sprzeciwu,
    • prawo do tego, by nie podlegać profilowaniu.
  8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy prawa z zakresu ochrony danych osobowych.
  9. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych było dobrowolne.
  10. Brak podania danych będzie skutkowało brakiem możliwości realizacji umowy bądź realizacji działań prowadzonych na podstawie udzielonej zgody.
  11. Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.
  12. Ma Pani/Pan prawo wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych ze względu na szczególną Pani/Pana sytuację.
  13. Ma Pani/Pan prawo wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania.

Kontakt:

Koordynator Bezpieczeństwa Informacji,
telefon: 881 914 990,
e-mail: koordynator@rutkowskidevelopment.pl

Administrator Systemu Informatycznego
telefon: 505 510 672
e-mail: it@rutkowskidevelopment.pl

MASZ PYTANIA?

Uzupełnij formularz, a skontaktujemy się z Tobą.




    W celu kontaktu z Rutkowski Development sp. j. za pośrednictwem formularza, który jest powyżej prosimy o podanie wskazanych w nim danych. Podanie danych jest dobrowolne, jeśli jednak tego nie zrobisz nie będzie możliwe wysłanie wiadomości, którą chcesz nam przekazać. Szanujemy Twoją prywatność dlatego informujemy, iż: Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Rutkowski Development Sp. J. z siedzibą w Ełku, przy ul. Elizy Orzeszkowej 36A lok. 3, tel.: (87) 621-60-60, e-mail:biuro@rutkowskidevelopment.pl

    Nasza strona używa plików cookies (tzw. ciasteczek) aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie i dostosować je do Twoich potrzeb. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Możesz dokonać zmiany ustawień plików cookies w dowolnej chwili.

    WIĘCEJ INFORMACJI

    USTAWIENIA PRYWATNOŚCI

    Niezbędne pliki cookieTe pliki cookie są niezbędne do działania witryny i nie można ich wyłączyć na naszej stronie internetowej. Zazwyczaj są one ustawiane wyłącznie w odpowiedzi na podejmowane przez Ciebie działania, które są równoznaczne z żądaniem usług, takich jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała Cię o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działać. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.

    AnalitykaTe pliki cookie pozwalają nam zliczać wizyty i źródła odwiedzin, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają nam dowiedzieć się jak użytkownicy poruszają się po witrynie. Wszystkie informacje gromadzone przez te pliki cookie są agregowane, a zatem anonimowe. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedziłeś naszą stronę i nie będziemy mogli monitorować jej wydajności.

    Social mediaTe pliki cookie są ustawiane aby śledzić Twoją przeglądarkę na innych witrynach i budować profil Twoich zainteresowań. Może to wpłynąć na treść i wiadomości, które widzisz na innych stronach, które odwiedzasz. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, możesz nie być w stanie korzystać z tych narzędzi do udostępniania lub nie widzieć ich.

    ReklamyTe pliki cookie mogą być ustawiane za pośrednictwem naszej witryny przez naszych partnerów reklamowych. Mogą być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu Twoich zainteresowań i wyświetlania odpowiednich reklam w innych witrynach. Nie przechowują bezpośrednio danych osobowych, ale opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i urządzenia internetowego. Jeśli nie zezwolisz na te pliki cookie, zobaczysz mniej ukierunkowane reklamy.